Door ons gebruikte hardeschijven het best getest

Door ons gebruikte hardeschijven het best getest

on 23 jan 2014

Een grote Amerikaanse backupdienst heeft de betrouwbaarheid van 27.134 hardeschijven van verschillende merken getest. Hieruit komen interessante resultaten naar voren.

Het bedrijf Backblaze, dat belang heeft bij snelle en goede hardeschijven voor hun backupdienst, kocht in grote aantallen schijven die voor de consumentenmarkt bedoeld zijn. Hardeschijven die in de afgelopen jaren faalden, zijn geregistreerd. Op deze manier heeft het bedrijf interessante statistieken in een grafiek kunnen zetten (zie onder).

Van de merken Seagate en Hitachi zijn per merk meer dan 12.000 schijven 24/7 getest en van Western Digital bijna 3000. De schijven van Hitachi blijken het meest betrouwbaar: na drie jaar werkt 96,9% hiervan nog. Van Western Digital werkt na dezelfde periode nog 94,8% van de schijven. Seagate scoort het slechtst: hiervan werkt na drie jaar nog maar 73,5%.

De betrouwbare schijven van Hitachi zijn inmiddels onderdeel van Toshiba. De cijfers in dit onderzoek betreffen dus eigenlijk de nieuwe (volgens een medewerker van Backblaze) Toshiba schijven. Omdat Hitachi gedurende de test is overgegaan in Toshiba, is Toshiba niet apart vermeld in de grafiek.

 

Werkwijze Peters Computers

Ook onze klanten en wij hebben belang bij betrouwbare schijven. Niemand wil immers zijn of haar belangrijke gegevens verliezen. Zoals bij elk computeronderdeel, gaan wij ook bij hardeschijven op zoek naar merken die zo min mogelijk problemen veroorzaken. Al enkele jaren gebruiken wij Hitachi-schijven, dat daarna dus overgenomen is door Toshiba. Eerder hebben we veel Western Digital in onze zelfgeassembleerde systemen verwerkt.

Ook wij ervaren zeer weinig uitval met deze merken en na dit grote onderzoek zetten wij dit zeker voort. Bevalt een bepaald merk of een bepaalde serie niet (meer), dan zoeken wij naar betere alternatieven. Zo bent u bij ons altijd gegarandeerd van kwaliteit en betrouwbare producten waar ook wij als computerwinkel voor instaan! Voor u en voor ons wel zo prettig.

 

Blijf backups maken!

Ondanks het feit dat we voor de beste onderdelen kiezen, laat dit onderzoek zien dat ook van de beste onderdelen 3,1 tot 5,2 procent defect gaat; dat is een op de twintig tot dertig schijven. Zorg dus altijd voor een goede backup van uw gegevens. In een eerder artikel gaven wij u al de drie belangrijkste backuptips.

 

Bron: Blackblaze.