Laptop op schoot

Laptop op schoot

on 29 nov 2013

Of we het nu een laptop of notebook noemen, we hebben het over dezelfde draagbare computer. Toch is LAPtop misschien niet zo goed gekozen?

Het Engelse woord ‘lap’, dat ‘schoot’ betekent, impliceert dat u het apparaat zonder risico op uw schoot kunt gebruiken en dat is niet zo. In dit artikel een tip om de levensduur van uw notebook te verlengen.

Een notebook zuigt zijn lucht om te koelen aan de onderkant aan. Het is dus beter om de onderkant van de laptop niet met iets in contact te laten komen. Uiteraard is een vlakke ondergrond, zoals een tafel, geen probleem, omdat de laptop op elke hoek een ‘voetje’ heeft waardoor er wat ruimte overblijft tussen tafel en koeler. Echter, als u uw schoot, een stoffen tafellaken, een kussen of bijvoorbeeld dekens als ondergrond gebruikt, koelt de koeler veel slechter, wat een flinke verkorting van de levensduur van het apparaat kan betekenen.

Wilt u de notebook toch graag op één van deze manieren gebruiken, dan zijn daar speciale notebookkoelers voor op de markt (zie afbeelding). Deze koelers zijn verkrijgbaar voor alle modellen van 14 t/m 19 inch. De notebook heeft nu ruimte om te koelen onder zich en daarnaast kunt u ventilatoren in de notebookkoeler laten draaien door een USB-kabeltje in uw laptop te pluggen.

Zo’n koeler is ook voor uw eigen gezondheid beter.