Upgrade naar Windows 10 nog gratis tot 29 juli

Upgrade naar Windows 10 nog gratis tot 29 juli

on 30 mei 2016

Windows 10 is sinds 29 juli 2015 beschikbaar voor iedereen. Deze introductie ging gepaard met een welkome aanbieding voor gebruikers van Windows 7 en 8: wie voor 29 juli 2016 updatet, krijgt Windows 10 gratis! Omdat deze datum snel nadert, hier enkele tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Blijft Windows 10 na 29 juli 2016 gratis?

Wie voor 29 juli 2016 de update uitvoert, kan vanaf die datum Windows 10 gratis blijven gebruiken. Bij aanschaf van een nieuwe computer, zal echter weer een nieuwe licentie geleverd moeten worden. Een licentie is, net als bij eerdere Windowsversies, computergebonden.

 

Moet ik overstappen?

U bent natuurlijk niets verplicht, maar wij adviseren u wel om over te stappen. Een jaar na verschijnen zijn de eventuele ‘kinderziektes’ er wel uit. Windows 10 is het beste van Windows 7 en 8.1 samen. Op den duur zal de ondersteuning voor Windows 7 (januari 2020) en later ook voor Windows 8 stoppen (zoals dat ook bij XP gebeurde en bij Vista staat te gebeuren in april 2017), waarna een upgrade wel noodzakelijk is. Op dat moment betaalt u de kosten voor een licentie en eventuele herinstallatie.

 

Blijft alles werken?

Voordat u de upgrade uitvoert, probeert het installatieprogramma na te gaan of alles wat u nu geïnstalleerd hebt, ook zal werken onder Windows 10. Dit is een indicatie die meestal klopt.

 

Hoe voer ik een update uit?

Dit kan vanuit de melding die u nu al bijna een jaar ziet verschijnen. Zorg er altijd voor dat u vooraf een backup maakt van uw belangrijke bestanden, want er bestaat altijd een risico dat de upgrade niet lukt.

Ook is het mogelijk om een schone installatie uit laten te voeren. Wij kunnen u hierbij helpen. Ook hiervoor is een backup noodzakelijk, omdat bij een schone installatie alle bestanden worden overschreven.

Windows-10-upgrade