Internet Explorer standaard openen op bureaublad (Windows 8)

Internet Explorer standaard openen op bureaublad (Windows 8)

on 18 mrt 2014

In Windows 8 is het mogelijk om Internet Explorer op verschillende manieren te openen. Als u dit doet via de tegel op het (nieuwe) Windows 8 startscherm, wordt Internet Explorer geopend in ‘appmodus’. Het is dan vaak lastiger deze bijvoorbeeld te minimaliseren zoals u normaal vensters minimaliseert.

Zo ziet Internet Explorer er in appmodus uit.

Zo ziet Internet Explorer er in appmodus uit.

Als u Internet Explorer start via het icoon in de taakbalk op het bureaublad, start het programma op het bureaublad. Deze laatste variant lijkt het meest op Internet Explorer in vorige Windowsversies. Heeft deze modus uw voorkeur, volg dan de volgende stappen.

1. Ga naar het bureaublad en start Internet Explorer vanuit de taakbalk:
    image002
  2. Klik in Internet Explorer op het tandwieltje rechtsboven en kies ‘Internetopties’.
    image004

image006
  3. Klik op het tabblad Programma’s:
    image008
  4. Kies in het eerste veld voor ‘Altijd in Internet Explorer op het bureaublad’ en schakel het vinkje bij ‘Internet Explorer-tegels openen op het bureaublad. Klik daarna op OK om de wijzigingen op te slaan.
    image010
    image012