Veelgestelde vragen

on 30 nov 2013

De volgende veelgestelde vragen zijn overgenomen van onze oude website. De website wordt natuurlijk regelmatig aangevuld met nieuwe veelgestelde vragen.

Ik heb net mijn nieuwe computer opgehaald en zelf Windows geïnstalleerd maar heb geen geluid, wat moet ik doen?
– Installeer alle meegeleverde cd’s. Hierop staan de drivers (besturingsprogramma’s) voor onder andere het geluid, beeld en internet.

Ik heb geen geluid bij het afspelen van video-DVD’s, wat kan ik hier aan doen?
– Installeer PowerDVD als deze is meegeleverd of download en installeer dit programmaatje.

Hoe brand ik een CD of DVD met het programma Nero?
– Hiervoor hebben wij een handleiding gemaakt. Deze vindt u hier (PDF).

Mijn computer is veel langzamer dan toen ik hem kocht. Wat kan hier een oorzaak van zijn?
– Controleer uw computer op virussen, adware en spyware. Virussen verwijdert u met een goede virusscanner. Informeer hierover bij ons in de winkel. Spy- en adware kunt u verwijderen met een van de volgende programma’s:
Lavasoft Ad-Aware Free
Spybot Search & Destroy
Microsoft Defender
Gebruik liever geen andere programma’s, u kent ze misschien wel: van die programma’s die schreeuwen dat u geïnfecteerd bent door wel 358 schadelijke bestanden die alleen verwijderd kunnen worden met hun gratis programma.

Ik krijg de volgende foutmelding:
“Rthdcpl.exe – Ongeldige verplaatsing van systeem-DLL-bestand Het systeem-DLL-bestand user32.dll is in het geheugen verplaatst. De toepassing kan niet correct worden uitgevoerd. De verplaatsing is opgetreden omdat de DLL C:\Windows\System32\Hhctrl.ocx een adresbereik bezette dat is gereserveerd voor systeem-DLL’s van Windows. Neem contact op met de leverancier van het DLL-bestand en vraag om een nieuw DLL-bestand.”

dll-fout_rthdcpl

– Dit is een bekend probleem in Windows XP. Download en installeer deze officiële patch van Microsoft: KB935448.

Ik kan met mijn Asus F3U laptop niet klikken in het midden van het scherm, wat kan ik hieraan doen?
– Installeer deze update op uw laptop. Nadat u de laptop opnieuw heeft opgestart, kunt u weer klikken in het midden van het scherm.

Ik heb Internet Explorer en kan niet bij mijn Ziggo webmail.
– Dit komt doordat de Ziggo Webmail de nieuwere versies van Internet Explorer nog niet goed ondersteund. Wij raden echter wel aan altijd de nieuwste versie van Internet Explorer geïnstalleerd te hebben. Om toch uw e-mail te kunnen lezen, kunt u het volgende doen:

* de berichten binnenhalen via een programma zoals Windows Live Mail of Microsoft Outlook. U vindt hier de instellingen.
* de webmailpagina openen in het gratis te downloaden Google Chrome, een alternatief voor Internet Explorer.
* het advies van Ziggo opvolgen (wij raden dit af in verband met fouten die daardoor op andere sites kunnen optreden).

Ik heb een breedbeeld monitor bij u gekocht, maar alles is uitgerekt en uit verhouding. Is dit normaal?
– Dit is een kwestie van een instelling, want hoe breed uw scherm ook is, u zult alles in normale verhouding moeten kunnen zien. Dit is de oplossing: installeer de nieuwste videokaartstuurprogrammas. Een bij ons gekocht systeem heet over het algemeen een Nvidia of een ATI videokaart. Voor een Foxconn onboard videokaart kunt u hier drivers downloaden.

Ik kan niet branden met Nero. Ik maak gebruik van Windows XP met een account met beperkte rechten. Is dit te verhelpen?
– Installeer Nero Burn Rights.

Mijn draadloze muis en/of toetsenbord werken niet meer, maar als ik mijn bedrade muis/toetsenbord aansluit doet deze het wel. Wat is het probleem?
– Vervang de batterijen. Nadat u dit heeft gedaan, drukt u op de Connect-knop van de ontvanger van uw draadloze set en vervolgens op het knopje van uw muis/toetsenbord.

Er komt telkens een venster van Windows Messenger 4.7 tevoorschijn in Windows XP. Deze kan ik niet verwijderen.
– Voor het verwijderen van Windows Messenger 4.7 (Windows xP) moet u de volgende commando regel uit te voeren in “Uitvoeren” onder Start:
“RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove”

Wilt u zelf een UTP (internet) kabel maken?
– Gebruik de kleurenvolgorde uit dit PDF-document.

Wilt u filmbestanden omzetten naar een ander type, verkleinen, uploaden naar Youtube of de telefoon?
– Met het eenvoudige en gratis programma Freemake kunt u dit alles op eenvoudige wijze doen.

Staat uw vraag er niet bij?
– Neem dan contact op met de winkel. U kunt bellen naar 0546-575657 of een mailtje sturen op de pagina Contact.